Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Spagyriek plantgeneeskunde Amsterdam

Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode. Spagyriek is een (alchemistische) plantgeneeskunde en valt onder de natuurlijke geneeswijzen, welke evenals de homeopathie, fytotherapie, aromatherapie (bloesemremedies) en mineralentherapie (celzouten) een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven heeft. 


Spagyriek bestaat uit 110 medicinale planten, kruiden en bloemen essences welke in staat zijn blokkades, tekorten en ziekmakende factoren bij mens en dier te veranderen. Bij spagyriek wordt uitgegaan van medicinale planten en kruiden die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Middels het bereidingsproces wordt de essentie (het diepste wezen) van de planten bevrijd. 

Spagyriek is toe te passen bij acute en chronische klachten zowel fysiek, mentaal en emotioneel en is bijzonder geschikt voor preventieve doeleinden. Het heeft een transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau (lichaam, geest en ziel) en hersteld daar waar dat nodig is de balans.

Spagyriek plantgeneeskunde Amsterdam
Spagyriek helpt de cliënt om zich bewust te worden van het ontstaan van zijn of haar klachten en helpt om naar de oorzaak van deze klachten gaan. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte. De essences en complexen (druppels) kunnen emotionele blokkades, onverwerkte herinneringen en beperkende overtuigingen vanuit ons bewustzijn naar boven halen, zodat we er mee aan de slag kunnen gaan. 

Door het holistische karakter van spagyriek kan ik de specifieke thematiek vanuit meerdere stromingen benaderen. Bijvoorbeeld vanuit numerologie, astrologie, constitutie, aura-chakra leer, de meridianenleer, vanuit de 5-elementenleer, de levensboom, tarot en op basis van ziekten en klachten en fytotherapeutische kennis van alle planten.

Alle middelen uit de spagyriek, kunnen samen met reguliere en complementaire geneesmiddelen gebruikt worden en is geschikt voor kinderen, volwassenen, ouderen en dieren.

 

Werkwijze Spagyriek consult

Tijdens het eerste consult van een uur vindt er een intake plaats, waarin de hulpvraag nader wordt onderzocht. Het gesprek kan ook online of telefonisch plaats vinden als dat de voorkeur heeft. Aan de hand van de hulpvraag en de klacht zal ik een receptuur van complexen samenstellen. Spagyriek kan ondersteunend zijn naast een reguliere behandeling. Van belang is dat de behandeling vanuit de reguliere behandeling wordt opgevolgd. Spagyriek is alleen op voorschrift van een voorschrijver verkrijgbaar en de uitlevering vindt plaats via de Spagyriek apotheek te Marum.

De hoeveelheid benodigde sessies is afhankelijk van de hulpvraag en het doel van de sessie. Bij een specifieke klacht kunnen enkele sessies al voldoende zijn. Bij preventief gebruik of chronische klachten kan het proces langduriger zijn. Tijdens de behandeling wordt het complex en de dosering zonodig aangepast.
De consult kosten zijn exclusief de spagyriek complexen. Doorgaans wordt een deel van het consult vergoed door de zorgverzekeraar, dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en je aanvullende verzekering.

Voor: Tarieven
Voor het maken van een afspraak: klik hier

Adres consulten Amsterdam:

Centrum de Ruimte
Weesperzijde 79a
1091 EJ Amsterdam