Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Wandelcoaching bij stressklachten

Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat je stemming en je concentratie verbetert. Uit onderzoek blijkt dat het onder andere goed is voor de gezondheid, het stimuleert de creativiteit en het werkt stress verlagend doordat de stresshormonen afnemen. Wandelend coachen zet je niet alleen fysiek in beweging maar ook mentaal. Er komt endorfine vrij, dit geeft een positief gevoel. Met wandelen voel je als mens je lichaam weer bewust, dit geeft rust en je krijgt weer een heldere kijk op de dingen. Het aarden van de voeten op de grond geeft je stevigheid.


Wandelcoaching bij stressklachten: hoe werkt het 

In je werk gebruik je vaak gerichte aandacht voor vaak cognitief veeleisende taken. Door de cognitieve focus in combinatie met werkdruk, lange werkdagen, onzekerheid of angst kun je vermoeid en gestrest raken.
Door te wandelen in de natuur kan je je cognitieve focus herstellen, je aandacht gaat als vanzelf naar de natuur, maar je hoeft er niet echt op te letten. De ongerichte aandacht Wandelcoaching bij stressklachtenhelpt de batterij weer op te laden. In de natuur kijken we rustiger rond en ontspannen we. Het schept mogelijkheid tot reflectie. Als coach gebruik ik de natuurelementen in het landschap, dit worden ankerpunten bij belangrijke inzichten, of kunnen gevonden worden om inzichten op te roepen.


Wandelcoaching bij stressklachten: waarom wandelcoaching

De voordelen van wandelen in de natuur is voor een ieder weer persoonlijk. Bij deze een weergave van wat mensen doorgaans ervaren tijdens wandelcoaching:

  • De natuur werkt rustgevend waardoor je gemakkelijker kan ontspannen.
  • Door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens letterlijk in beweging.
  • Je krijgt rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kan concentreren, vrijer en helderder kan denken, waardoor je makkelijker beslissingen kan nemen.
  • In de natuur worden je zintuigen meer geprikkeld, waardoor je makkelijker bij je gevoel kan komen en je gedachten minder aanwezig zijn.
  • Doordat je er even uit ben neem je gemakkelijker afstand van de dagelijkse beslommeringen en patronen.
  • Na een wandeling voelen mensen zich meer ontspannen, minder somber en minder angstig, de spanning in de spieren neemt af.
  • Een gesprek in een natuurlijke omgeving maakt dat je de verworven inzichten beter kan onthouden en het daardoor beter kan beklijven.
  • De metaforen en symbolen die vanuit de natuur gebruikt worden werken verhelderend en geven mooie inzichten.
  • Wandelcoaching werkt laagdrempelig en wordt doorgaans als plezierig ervaren.

Mocht je interesse hebben laat het me weten via de mail: klik hier