Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Ondersteuning met Bach bloesem bij rouw

Bij een ingrijpend verlies kan de balans en het evenwicht ver te zoeken zijn. Vaak komt een verlies onverwacht. Je kan een dierbare verliezen door de dood, je gezondheid verliezen, je baan verliezen, je relatie. Het kan zijn dat je lichaam het niet meer doet zoals voorheen, of dat je de dingen niet meer kan. Dit kan lichamelijk en geestelijk pijn doen.
Je kan ook je huis verliezen, of bezittingen en materiele zaken, of het verlies van je thuisgezin dat er niet meer voor je is, je plek in het gezin, het afscheid nemen van je jeugd, ongewenst kinderloos zijn, verkeerde keuzes, dromen niet hebben kunnen waarmaken.


Verlies hoort bij het leven, maar we willen niet dat het erbij hoort. Het liefst stoppen we dit verlies weg. Ieder verlies raakt ons in onzeOndersteuning met Bach bloesem bij rouw eigenwaarde, ons zelfbeeld en het raakt aan onze normen en waarden. Het verlies kan zich soms onverwacht laten zien doordat we ergens door geraakt worden of het komt naar buiten door een lichamelijke of geestelijke klacht.

Bij een intens verdriet, boosheid of angst kan je jezelf zo ellendig voelen. Je hebt iemand of iets wat je heel dierbaar is verloren en dat doet pijn. Het toelaten van deze emoties kan zoveel opluchting geven, want je hebt gehouden van de persoon of hetgeen wat je verloren hebt.

In de praktijk wordt gewerkt met Bach bloesem complexen welke ondersteunend zijn bij de emoties die er zijn. De complexen brengen balans en evenwicht in een moeilijke periode, zijn helpend om verdriet en angst los te laten, verlichten het intense verdriet, gaan neerslachtigheid tegen en helpt om een nieuw evenwicht te vinden in het leven.
Het complex helpt je om weer je blik op de toekomst te richten.

Het complex is ook geschikt voor naasten van een partner die ernstig ziek is.

Heb jij behoefte aan ondersteuning met een Bach bloesemcomplex bij je rouwproces, neem dan gerust contact op met de praktijk.